Snack restaurant het Stadsplein 's-Heerenberg Gelderland

 
Snack restaurant het Stadsplein gaat al ruim 50 jaar met de tijd mee!

Het is 1959 als vader Pennards samen met zijn dochter Rieky en schoonzoon Bart den Elzen een Snackbar annex lunchroom openen aan het Stadsplein in ’s-Heerenberg.

Als na een aantal jaren vader Pennards komt te overlijden, besluiten Rieky en Bart den Elzen samen verder te gaan met de zaak. Rieky en Bart zitten niet stil. Door de lunchroom te veranderen in een jeugddiscotheek gaan zij met de tijd mee en weten de jongeren in ’s-Heerenberg een eigen plekje te geven om elkaar te ontmoeten.

Tijden veranderen, jongeren krijgen elders een stek en de jeugddiscotheek veranderd in een restaurant; met deze verbouwing wordt ook het snackgedeelte uitgebreid.
Wim, de zoon van Rieky en Bart is in deze tijd ook veel in het bedrijf te vinden, het zal echter nog 10 jaar gaan duren voordat hij de zaak officieel uit de handen van zijn ouders overneemt. Het is dan 1992.

In 1994 leert Wim zijn huidige vrouw, Herma kennen. Twee jaar later komt ook zij full time in de zaak te werken. Weer twee jaar later stappen zij in het huwelijksbootje en gaan samen verder met het bedrijf.

Het is 1999 als er er het een en ander veranderd in het centrum van ’s-Heerenberg. Het cafetaria neemt zijn intrek aan het pand aan de overkant waar voorheen Gilsing- en later Francis mode in zaten. Het nieuwe pand wordt onder leiding van het jonge stel grondig onderhanden genomen en veranderd van mode-zaak in een prachtig, modern snackrestaurant welke aan alle eisen van de huidige tijd voldoet.

In 2001 start de jonge familie den Elzen het jaar bijzonder dankzij de geboorte van hun zoon Wouter die op 1 januari het levenslicht ziet.

Met het verstrijken van de jaren, wil de familie den Elzen ten alle tijden hun moderne en schone uitstraling bewaren. Eind 2008 wordt de zaak dan ook wederom onder handen genomen. Het bakwand gedeelte wordt geheel vernieuwd waardoor er nu ultra moderne apparatuur voor in de plaats is gekomen. Ook aan het energieverbruik wordt gedacht; de nieuwe apparatuur maakt gebruik van een hoog rendement ketel en heeft een vetfilterinstallatie met een afvoer naar speciale vettonnen. Ook in de zaak zelf worden wat veranderingen doorgevoerd, zo is er onder andere een nieuwe bank voor het raamgedeelte gekomen.

2014; Snack restaurant het Stadsplein is wederom helemaal klaar voor de toekomst!

Copyright denelzen-Design